Lust for life!

Het amsterdamse senioren popkoor Lust for Life is een fenomeen. 40 senioren tussen de 65 en 90 jaar zingen de longen uit hun lijf. Ondanks hun leeftijd en wisselende lichamelijke beperkingen stralen ze een ongekende vitaliteit uit. In navolging van het Amerikaanse koor Young @ Heart weten ze hun publiek te ontroeren en te laten swingen met de uit het hoofd gezongen popsongs. Ze waren te zien en te horen in een ‘reallife soap’ bij NCRV’s Man bij hond. Ze stonden te swingen in de show bij Paul de leeuw en namen deel aan ‘Holland’s got talent’. Speciaal voor het Allerhande Kerstfestival zingen ze een kerstrepatoire.

Ray Klaassen

Ray Klaassen, singer-songwriter, verkleefd aan zijn gitaar. Zingt en schrijft Nederlands en engelse liedjes. Maar zijn hart wijst naar ‘t Nederlandstalige.  In 2010 stond hij met rode puntschoenen op het grote podium in de 1e editie van ‘The Voice of Holland’. Bracht t tot en met liveshow twee maar moest er uit omdat hij zijn gitaar niet wilde afstaan. Hij viel op en werd landelijk gedraaid met zijn singles: ‘Tussen nu en nooit’ en ‘Ik ben terug’ waarvan de laatste op 9 in de top 10 verscheen. Speciaal voor het Allerhande Kerstfestival zal Ray ook kerstliedjes spelen.

De Slampampers

DE SLAMPAMPERS hebben al overal gespeeld, in de woonkamer, in de directiekamer, in een voetgangersgebied, in de kantine van een vrouwengevangenis en natuurlijk op het podium van een theater.  De drie sympathieke herrieschoppers touren al jaren door heel Europa en hebben op alle plaatsen en festivals van naam en faam al gespeeld, en natuurlijk ook op die zonder naam of faam.  Speciaal voor het Allerhande Kerstfestival hebben ze hun repatoire aangepast en gaat het vooral over de sneeuw en kou ,de gezelligheid van de winter en Jingle-Bells.

Babette Labeij Choir Jr.

Het Babette Labeij Choir is het professionele popkoor van de Babette Labeij Music Academy uit Amsterdam.  Pittig, stoer, sterk en swingend! BLC kids heeft al een paar prachtige optredens op hun naam staan bij o.a. The Voice Kids, All You Need Is Love en The Passion. Ook dit jaar zingen zij weer de allerleukste kerstsongs tijdens het AH Kerstfestival.

Zo! Gospel Choir

ZO! Gospel Choir is een authentiek en tomeloos swingend koor. De stijl van het koor laat zich het best omschrijven als Black Gospel maar dan wel met een geheel eigen stijl, een super dynamische podiumpresentatie en een unieke internationale sound.

The Rainbow Gospel Singers

The Rainbow Gospel Singers is een groep die uitsluitend Black American Gospels zingen. De groep bestaat uit verschillende culturen en zijn niet uitsluitend in Nederland bekend maar ook in Africa (Kameroen/ Nigeria) en America (New Orleans, Atlanta, Charlotte, Los Angeles). Naast de voornamelijk uitbundige muziek zingen ze ook rustige muziek en werken ze met het publiek door mensen uit te nodigen om mee te doen met de groep.

Scrooge

Wie kent niet de nukkige, gierige Ebenezer Scrooge uit ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens? Maar deze oude vrek blijkt ook zijn sympatieke trekjes te vertonen .. En dan ontpopt hij zich als een ware ‘storyteller’. Als Scrooge zijn prachtige, soms hylarische kinder kerstverhalen vertelt, zal menig kind aan zijn lippen hangen.

Orchestra Piccolino

Deze virtuoos blazende heren bespelen jong en oud met hun betoverende kerstarrangementen. Dit onvolprezen miniorkest speelt en zingt verrassende bewerkingen van geinige kerstliedjes. Herkenbaar en toch een beetje bizar …

Kerstorgelman

Op zijn kleine draaiorgel met 31 fluitjes speelt de Kerstorgelman de mooiste, bekendste en lieflijkste kerstmelodieën. In zijn Dickenskostuum lijkt hij zo weggelopen uit een oud-Engels decor in de stijl van Scrooge en Marley. Voor iedereen heeft hij een liedje. Daar draait hij zijn hand niet voor om ..

Little Jade

Fifties trio Little Jade is hét lichtpuntje tijdens de donkere kerstdagen. Oude en nieuwe nummers geven zij een geheel eigen driestemmige ‘make-over’. Singend en swingend staan ze klaar om het warme kerstgevoel op jou over te brengen. Deze close-harmony groep verzorgt een muzikaal kerst-programma met de leukste kerstliedjes, nét even anders.

‘Have yourself a merry Little Christmas’